top of page

rkktrailer peräkärry ja kuomukärry

Jarruttomat peräkärryt

Suunnittelimme koko peräkärryn uusiksi

Halusimme suunnitella ja valmistaa massatuotannosta poikkeavan peräkärryn, mallisto onkin kehitetty loppukäyttäjiä kuunnellen. RKKTrailer peräkärryihin on yhdistetty äärimmäinen lujuus materiaaleissa, kestävyys komponenteissa ja ratkaisuissa, käyttäjäystävällisyys ja asiallinen ulkonäkö. 

Akselisto

Navat ja laakerointi tuplakantavuudella (750 kg/per puoli). 14" tasapainotetut alumiinivanteet.

Lokasuojat

Vahvat alumiiniturkkilevy -lokasuojat lisätuennalla. Toimii tukevana askelmana.

rkktrailer peräkärry

Maastokyky

Korotettu maavara, myös käytännöllisempi rengastus alumiinivanteilla.

Vakiovarusteet

Vahva takalaita/ajoramppi

Tukijalat

Lisätuettu nokkapyörä

Kuomukärryissä itselukitseva tuulihaka

Tumma efektimaalaus

YM.

Runko

Hitsattu ja kuumasinkitty jykevä runko 10 vuoden takuulla.

Korirakenne

Lisätuetut laidat SSAB 2mm teräs. Järeät laitalukot sivuille sijoitettuna.

Valot

Full LED -valot sivuilla. Suojattu altapäin vahvalla runkopalkilla ja koteloituna sivusta sekä edestä.

Ota yhteyttä

Kiitos viestistäsi!

Peräkärryn valintaopas: näin löydät sopivan kokoisen ja tyyppisen kärryn tarpeisiisi

Auton peräkärryn valinta voi olla haastava tehtävä, sillä tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja eri kokoisista ja tyylisistä kärryistä. Oikean peräkärryn löytämiseksi on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja käyttötarkoitus sekä varmistaa, että kärry sopii kantavuudeltaan haluttuun tarkoitukseen. Lisäksi peräkärryn tyyppi, rakenne, vetotapa ja mahdolliset lisävarusteet vaikuttavat valintaan ja käyttömukavuuteen. Tämän oppaan avulla saat vinkkejä tarpeisiisi sopivan kokoisen ja tyyppisen peräkärryn löytämiseen. Meiltä saat myös ammattitaitoista apua ja lisätietoa oikeanlaisen peräkärryn valintaan – ota yhteyttä, niin vastaamme kysymyksiinne ja autamme eteenpäin laadukkaan ja kestävän peräkärryn hankinnassa.

Peräkärryn tyyppi ja rakenne

Peräkärryn valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota sen rakenteeseen ja kestävyyteen. Hyvälaatuinen rakenne takaa pitkän käyttöiän ja käyttäjäystävällisyyden. RKKTrailer -peräkärryjen suunnittelussa ja valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota loppukäyttäjän tarpeisiin, peräkärryn kestävyyteen sekä asialliseen ulkonäköön. Lisämukavuutta tuo esimerkiksi vahvat lokasuojat lisätuennalla, jotka toimivat myös tukevana askelmana. Peräkärryissämme on laadukkaat full LED-valot sivuilla ja hitsatulla ja kuumasinkityllä rungolla on 10 vuoden takuu. Peräkärryjemme runko- ja lavarakenne sekä komponentit ovat markkinoiden parhaita. Korkean laadun varmistamiseksi teemme yhteistyötä ainoastaan alan johtavien ja kokeneimpien toimittajien kanssa.

Valikoimassamme on neljä korkealaatuista peräkärryä kuomulla tai ilman. Sekä kuomulliset että kuomuttomat peräkärrymme on saatavilla yksi- tai kaksiakselisena. Kukin peräkärry tulee korkealaatuisilla vakiovarusteilla, kuomukärryissä vakiona on myös itselukitseva tuulihaka. Kaikki tuotteemme valmistetaan alusta loppuun Alajärvellä, Etelä-Pohjanmaalla.

Peräkärryn koko

Ensimmäinen askel peräkärryn valinnassa on määrittää tarvittava koko. Peräkärryjen koot vaihtelevat pienistä kärryistä aina suuriin lavettikärryihin asti. Koon valintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten kuljetettavan tavaran määrä ja mitat sekä käytettävä vetokalusto.

Pienempien tavaroiden kuljettamiseen riittää yleensä pienempi peräkärry, jota on helppo käsitellä ja joka pysyy hyvin hallinnassa ajon aikana. Suurempia tavaramääriä tai esimerkiksi rakennustarvikkeita kuljetettaessa kannattaa harkita suurempaa kärrymallia, jossa on enemmän tilaa kuormalle.

Kun arvioit tarvitsemasi peräkärryn kokoa, muista myös ottaa huomioon mahdolliset tulevat tarpeet. Jos tiedät, että kuljetustarpeesi saattavat kasvaa tulevaisuudessa, kannattaa harkita hieman suuremman kärryn hankkimista jo etukäteen.

Käyttötarkoitus ja tarpeet

Toinen tärkeä tekijä peräkärryn valinnassa on sen käyttötarkoitus ja omat tarpeet. On tärkeää miettiä, millaisia tavaroita aiot kuljettaa peräkärryllä ja millaisissa olosuhteissa sitä tullaan käyttämään.

Esimerkiksi jos aiot kuljettaa raskaita tai suuria esineitä, kannattaa valita peräkärry, joka on vahvasti rakennettu ja kestää painavaa kuormaa. Lisäksi jos tiedät ajavasi epätasaisilla teillä tai maastossa, kannattaa panostaa peräkärryyn, jolla on parempi maavara ja iskunvaimennus. RKKTrailer-peräkärryissä on vakiona korotettu maavara sekä rengastus alumiinivanteilla.

Muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa käyttötarkoitukseen ja tarpeisiin ovat esimerkiksi sääolosuhteet (esim. Jaxal kuomu halkeamattomuustakuulla), erityiset turvallisuusvaatimukset (esim. riittävän vahvat ja hyvin sijoitetut sidontalenkit) tai mahdollisuus muuntaa kärry eri tarkoituksiin (esim. irrotettavat päätylaidat). Kerro meille tarpeistasi – kokenut ja asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua peräkärryn valinnassa.

Sopiva kuormauskapasiteetti

Kun valitset peräkärryä, on tärkeää ottaa huomioon sen kuormauskapasiteetti eli se, kuinka paljon painoa kärry voi turvallisesti kantaa. Kuormauskapasiteetti vaihtelee eri kärrymallien välillä, joten on tärkeää valita sellainen kärry, joka vastaa tarpeitasi.

Ennen peräkärryn hankkimista on hyvä arvioida tyypillisimmät kuljetettavat tavarat ja niiden paino. On myös syytä muistaa, että kuormauskapasiteetin lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota tasapainoon ja kuorman jakautumiseen peräkärryllä.

Muista myös tarkistaa voimassa olevat lait ja määräykset koskien peräkärryn maksimikuormitusta. Tämän avulla voit varmistua siitä, että valitsemasi kärry täyttää kaikki tarvittavat vaatimukset ja on turvallinen käyttää.

bottom of page